SPD I en II Bedrijfsadministratie

SPD

SPD Bedrijfsadministratie I en II


SPD I en II terug van weggeweest

Op zoek naar een vakgerichte opleiding in de Finance & Accounting? De opleidingen SPD I en SPD II zijn terug. Programma's met aandacht voor vakkennis zonder de verplichting van portfolio en afstudeerscriptie:
  • SPD I, een gedegen basis voor een financiĆ«le functie met de vakken gericht op interne beheersing, interne verslaggeving en fiscaliteiten.
  • SPD II, een verdiepende opleiding met bestuurlijke informatie, basiskennis externe verslaggeving en informatietechnologie.
Over deze opleidingen

SPD I en SPD II

Het van oudsher bekende staatspraktijkdiploma bedrijfsadministratie (SPD) staat bekend als een degelijke opleiding voor de administrateur en de controller. Deze opleiding was vroeger opgesplitst naar een deel 1 en een deel 2. Elk onderdeel richtte zich op vakgebieden die voor de administrateur en de controller van belang waren. Als gevolg van de invoering van de Wet op het Hoger en Wetenschappelijk Onderwijs (WHW) is rond de eeuwwisseling besloten om deze vakgerichte opleiding om te vormen tot een bacheloropleiding.

Uit gesprekken met verschillende partijen is vast komen te staan dat het verdwijnen van deze vakgerichte opleiding als een gemis wordt ervaren. Vandaar SPD I en II. Terug van weggeweest.
Studieadvies?
bel Marie-Christine of Wilco085 4015700